tiistai 10. tammikuuta 2012

Peesausta

Viime viikon lopun olin pidennetyllä viikonlopulla Belgiassa lomailemassa, joten kirjoittelu ja harjoittelukin jäi vähän vähemmälle huomiolle. Sen sijaan tuli levättyä paljon, joten ainakin vielä maanantaina ruho oli virtaa täynnä, mutta eiköhän se saada tässä viikon loppuun mennessä väsytettyä.

Eilen lapioitiin Tapsan kanssa mukavanoloinen peesaus-treeni altaassa. Aamulla juoksin kevyesti alle reilun puoli tuntia matolla ja illalla 1h15 uintia, jossa pääsettinä oli alkuverran ja tekniikkaosioiden jälkeen 3x300m 6min lähdöllä ja pienen palautuksen (50m) jälkeen sama juttu pull & lätt ja 5.50 lähdöllä. Tarkoitus oli uida ekat setit noin 5.30 ja puolet matkasta vetäen Tapsaa ja puolet matkasta peesaten. Jälkimmäinen osuus tarkoitus uida noin 5.15 vauhteihin. Toteutus onnistui hienosti ja ekat setit osui 2s sisään: 5.30, 5.29 ja 5.31. Jälkimmäinen setti meni myös hyvin vaikka väsymystä oli jo jonkin verran alla ja habituksesta havaittavissa: 5.18, 5.15 ja 5.12. Sataset kaikissa seteissä hyvin tasavauhtisia. Settien jälkeen ei ollut edes kieli kovin pitkällä suusta, sillä tarkoitus oli uida sellaista matkavauhtia, että kilsa menisi helposti. Alkaa siis tuossa 1.40-1.50 välillä olemaan vauhti aika hyvin kontrollissa ja ei ole ihan arpapeliä mitä vauhtia milloinkin mennään. Lisäksi peesauksen etu tuli taas koettua, niin paljon helpommin matka taittui aina peesissä. Treenata tuota peesausta kuitenkin pitää, että pystyy rennosti riittävän lähellä uimaan.

Nyt vaan settien pidentämistä kesää kohden ja hyvä tästä tulee. Frankuissa pitäisi 1.45/100m matkavauhti olla hallussa, niin ei tarvii ihan yksin pyöräillä. Ollaan tällä hetkellä niin tasavauhtisia Gyntherin kanssa uinnissa, että tällaiset treenit on lähes nautinnollisia pistellä menemään.

Ei kommentteja: