maanantai 8. elokuuta 2011

Viikko 31 - Nousussa

Viime viikon alkupuoli oli masentavaa aikaa. Mikään laji ei sujunut ja vääjäämättä alkoi olla selvää, että vihdoinkin se perätila oli saavutettu. Liian nopeasti Ironmanin jälkeen volyymin nosto, sekä myös tehojen nosto isoimmat syylliset. Sitä luulee yhden hikisen Ironman-onnistumisen jälkeen, että mähän pystyn ihan mihin vaan. Nooh, nöyrtyminen tuli nopeasti. Tähän kun yhdistetään vielä muussa elämässä viillettäminen, viimeisenä niittinä parin päivän korkean paikan leiri rallien merkeissä, mies olikin niitattu syvälle kuoppaan.

Ei muuta kuin pikainen re-plänäys seuraavan kolmen viikon treeneihin ja erityisesti meneillään olevan viikon kevennys. Jäljellä oleva aika ennen EM-kisoja keskitytään kolmeen asiaan tärkeysjärjestyksessä: lepo, uinnin matkavauhdin löytäminen ja lyhyehköt, terävät yhdistelmät. Näistä johtuen viikon määräksi summautui 8h ja uintikertoja 6. Uinnit olivat kohtuu lyhyitä, tärkeimpänä löytää helppous ja rentous taas uintiin. Kävin jopa altaassakin tekemässä yhden tekniikkatreenin. Sunnuntaina sitten se uinti naksahti taas paikoilleen, niin kuin eilen kirjoitin. Toivottavasti se seuraavakin uinti huomenna tai keskiviikkona on samanlaista.

Tänään kun vielä sain tehtyä onnistuneen yhdistelmän: 2h fillari, jossa eka tunti aerobisella kynnyksellä ja toinen tunti 5-10 pykälää korkeammilla sykkeilla ja perään 30min juoksu pk-vk1 välimaastossa. Kovasta tuulesta huolimatta, treeni tuntui pääosin hyvältä ja varsinkin onnistuneelta. Sain tehtyä sen kutakuinkin suunnitelmien mukaisesti ja vauhditkin alkaa olla jo siellä päin missä pitääkin. Fillarin keskarit 34,2/144 ja juoksun 4:50/153. Nyt vaan sitten lepoa koneeseen ja vain hyvin kevyitä palautuksia, kunnes taas torstaina lyhyempää terävää
koneeseen. Mä luulisin, että täältä kaivosta ehtii vielä nousta parissa viikossa.

Viikko 31

Ma Uinti 45min + Juoksu 15min, kevyttä
Ti ap Pyörä 35min + Juoksu 15min, kevyttä
Ti ip Uinti 45min, kelailua
Ke Juoksu 40min, 4x20s + 2,5km vk2
To Lihaskuntopiiri 20min + Uinti 30min
Pe Yhdistelmä 2h10: 40min uinti (pk) + 40min pyörä (pk-vk1) + 50min juoksu (pk-vk1)
La Uinti 45min, tekniikka
Su Uinti 1h, kestävyys

Yhteensä 8h

2 kommenttia:

moguli kirjoitti...

Mikä se perätila on? Toinen koti? ;) Tsempit eeämmiin!

kaapo kirjoitti...

Se on epämiellyttävä paikka, minne päivä ei paista. Pyri välttämään. Tuutko huutaan 21.8?