perjantai 12. elokuuta 2011

EM-kisat lähestyy

Reilu viikko aikaa EM-kisoihin ja alkaa jo pikkuhiljaa puntti tutista. Eniten alkaa arveluttaa/epäilyttää/pelottaa 4km uinti Pyhäjärvessä. Tuohon kohtaan kun sattuu tuuli osumaan aika napakasti, joten pomminvarmasti EI saa "ihan" tyvenessä liplatella uintiosuudella. No, tämä epävarmuuden lisääntyminen viimeisellä viikolla vaan kuuluu tähän hommaan.

Fillariosuus mietityttää taas lähinnä reitin rikkonaisuus ja lukuisat käännökset. Reitti ajetaan kuutena kierroksena, joten ruuhkaakin saattaa jonkin verran tulla. EM-kisasa 200 kisaajaa ja siihen päälle vielä avoin sarja, joten ahdasta tulee. Varsinkin kun 1,5km motarin pätkä takaisinpäin ajetaan 3m leveellä pientareella. Toivotaan, että kivet on pientareelta ainakin lakaistu pois. Jokatapauksessa saatan lähteä kisaan F5-kiekoilla, kun kiihdytyksiä ja mutkia on niin paljon, että kevyet kiekot saattaa päästä oikeuksiinsa. F9:t on vielä mietinnän alla, mutta levy on unohdettu.

Juoksuosuus on hieno ja arboretumissa kiemurteleva reitti on hyvin pitkälti myös varjossa, joten kuumuuskaan ei pääse yllättämään. Ensi viikko on nimittäin lupailtu +22 koko viikolle ja kisapäivälle +21. Nooh, ehtiihän nämä vielä moneen kertaan muuttua. Reitti on myös tasainen. Ainoa mikä mietityttää, on alusta. Juoksuosuus juostaan lähes kokonaan hiekalla, enkä hiekka-alustasta erityisesti pidä, kun oma askel ei siinä oikein hyvin pidä. Toinen kysymys on, uskaltaisiko tuollaisella alustalla juosta jopa Adioksilla? Tällä haavaa isken varman päälle K-Swissin K-Onat, joilla juoksin myös Ironmanin. Kinttu on kuitenkin 120km jälkeen sen verran väsynyt, että taitaa askel tulla hiekallakin suoraan "läpi".

Huomenna piti mennä Vanajavesiuintiin uimaan 3km, mutta tänään huomasin, että eihän sinne nyt niin vaan mennä, vaan ilmoittautua olisi pitänyt jo 7.8. Nooh, mennään Tapsan kanssa sen sijaan kelailemaan Vihnukselle reilu 3km huomenna klo 11.

Ja kuvassahan komeilee Suomen mitalitoivo kisa-asu päällä ja kylmä rinki perseessä.

Ei kommentteja: