sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Viikko 13 - Pääsiäismättöä

Näitä neljän työpäivän viikkoja sais olla useamminkin, sen verran hyvin ehtii aina mättämään määrää koneeseen. Alkuviikosta tosin jo huomasin, että pientä sykejumia on viime viikkojen pk-kuurista ruhoon aiheutunut. Ja vielä kun ei ole pystynyt juoksemaan, niin korkeita sykkeitä ei ole juuri treeneissä näkynyt. Tiistain tehoviritelmässä trainerilla sai kyllä tosissaan tehdä duunia, että sai edes aerobisen kynnyksen yli dieselin nakuttamaan. Eik varmaan loppuviikon pitkikset sykejumia kauheasti avanneet.

Uinti alkoi tällä viikolla sujua edes siedettävästi, eli pysyn sentään letkassa taas mukana, mutta hommia on edelleen pirusti. Kovemmissa vedoissa paketti hajoaa ja niin hajoaa myös kun riittävästi ruhoa väsyttää. Lätpulleilla ja pulleilla uinti tuntuu jo hetkittäin kulkevan, mutta naturalissa väsyy kyllä välittömästi. Ja tutut vikakohteet edelleen näkyvissä kun väsyy. Tarvii ensi viikolla ottaa muutama uintisetti jossa hinkkaan vaan noita muutamaa tekniikkavirhettä rauhassa ja hartaasti.

FIllaria tuli sutkutettua ihan surutta ja kyllä tämänpäiväinen 4h MTB mainiossa kelissä ja leppoisassa seurassa lopulta väsytti jalat sellaiseen lyöntiin, että huomenna pidän kuitenkin kevyemmän päivän. Kiitos tästä menee Pirkkahallille, kaikkien urheilijoiden kaverille, joka tällä kertaa lyö ovensa kiinni jo maanantaiaamusta, että saadaan seuraavan viikonlopun messut järjestettyä. No, ihan hyvin se sopii mulle tähän saumaan.

Juoksuakin sain pitkästä aikaa tehtyä jopa kaksin kappalein. Perjantaina 3h yhdistelmässä juoksin nurtsilla 3x15min ja tuntui huomattavasti paremmalle kuin viikko sitten, joskaan ei vielä ihan täysin terveelle. Juoksun edetessä pieni kipu ulkosyrjässä pieneni ja seuraavanakaan päivänä ei ollut jalka sen kipeämpi. Senpä takia juoksin heti perään lauantaina 3x15min matolla ja kiihdytin aina vartin jälkeen pikkasen vauhtia, niiden ollessa vielä kuitenkin lopussakin hyvin hitaita. Ihan hyvältä tuntuu nyt paraneminen, mutta ensi viikko mennään vielä vesijuoksu + mattojuoksu kombinaatiolla eteenpäin.

Kuvassa muuten Fabio, joka veti tänään Rondessa taas niin jäätävästi muilta pojilta luun kurkkuun, ettei Saganille jäänyt kuin perseenpuristelijan rooli.

Alkuviikosta pieni passailu, mutta yritys olisi vielä saada yksi kohtuu hyvä määräviikko tähän väliin.

Viikko 13

Ma ap Juoksu (vesi) 45min
Ma ip Uinti 1h20, vk
Ti Pyörä 75min, vk
Ke ap Uinti 50min, tekniikka, kevyt
Ke ip Pyörä 1h, kevyt
To ap Uinti 1h15, nopeus + Juoksu (vesi) 35min
To ip Lihaskunto 30min
Pe ap Yhdistelmä 3h, pk + Venyttely 15min
La p Uinti 1h30, kestävyys
La ip Juoksu 45min (matto), kevyt
Su Pyörä (MTB) 4h, pitkis

Yhteensä 17h

2 kommenttia:

Jupis kirjoitti...

Hyvin on määrää kertynyt, bravo!!

Eipä taida Faabiolla olla kovat kertoimet Paris-Roubaixissa...

kaapo kirjoitti...

Joo, tulee tarpeeseen tällaiset viikot. On sen verran rikkonainen ollut talvi, että äijä on pitänyt rakentaa suolenpätkistä alkaen uudestaan. Kirjaimellisesti. Onneksi lokakuuhun on vielä pitkä aika, tässä ehtii lyödä pari kertaa ylikin tällä välillä ;)

Joo, saattaa olla Faabio vastaan muu maailma Roubaixissa. Normaalista poiketen fanitan kyllä ennakkosuosikkia tällä kertaa.