tiistai 19. heinäkuuta 2011

Back in business

Noniin, päätin tempaista sellaisen puolentoista viikon kovemman treeniryppään tähän väliin ennen kuin alan keventelemään ja "piikkaamaan" EM-karkeloihin.

Ensimmäiset maistiaiset tästä setistä kehottaa tarkkailemaan kroppaa huolellisesti, sillä vähänkin kovempaa tai pidempään kun on tullut parin päivän aikana mentyä, niin ihmeellisiä tuntemuksia, eli takaumia IM Austriasta, on aistittavissa.

Eilen suunnattiin Vihnukselle Teron ja Teemun kanssa, tarkoituksena uida tunti ja Säijän lenkki (50km) perään fillarilla. Aluksi 2x400m uintia ja sen jälkeen 3x800m siivuja. Tero lasketteli kaukana ulapalla 1.30/100m kevyttä matkavauhtia, Teemu roikkui vähän matkan päässä perässä ja minä hiukan taaempana siitä. Hiukan tuntui poikien perässä uinti nahkealta, mutta vilkaistuani kelloon treenin jälkeen, että olihan se minunkin vauhti näemmä 1.45/100m, joka on siis minun normaalia matkavauhtia (2min/100m) hiukan haipakampaa. Jätin viimeisen kasisatasen väliin, kun alkoi vähän väsymään eikä viitsi vetää vielä punaiselle.

Perään 5min vuorovedolla Säijän lenkki. Jannuthan vaan kaivoi yllärinä aerosetit esille, eli Teemulla perseeseen ulottuna aeropotta ja Terolla uudenkarhea SUP:n tempopyörä. Jaahas, näinköhän maltetaan ajaa pk:lla? Ajatuksena, että peesissä selkeesti alle aerobisen ja vedossa muutaman pykälän yli. Yllättäen aika hyvin sykkeiden osalta toteutuikin. Vauhti sen sijaan näytti keskaria 34.9 km/h, joten paluumatka myötätuulessa meni näköjään jo kohtuu vauhtia. Puolessa välissä fillaria juomatauolla tuntui jalat jotenkin tyhjiltä ja meinasin jo pyydellä armoa, mutta kyllä ne siitä sitten taas oikeni. Kuitenkin vähän varovainen olo on kropan suhteen koko ajan, eli ei vielä sellaista samanlaista luottoa oman dieselin kestävyyteen kuin ennen Klagenfurtia.

Tänään kipaisin ensimmäisen juoksupitkiksen Ironmanin jälkeen (24km) ja viimeisellä kympillä kyllä huomasi, että ihan ei taida olla kapulat sittenkään kuosissa. Hipsuttelin 5:13/km keskarilla Kauppi-Niihama-Atala-akselilla ja jotenkin, erityisesti siis lopussa, tuo vauhti kyllä tuntui raskaammalta kuin aikaisemmin. Pohkeetkin alkoi lopussa huutaa hoosiannaa, joten pitääpä näiden juoksujen kanssa olla nyt tarkkana, ettei perätila tai telakka korjaa satoa.

Kuvassa korneroi Garmin-Cervelon Thor Hushovd Norjasta, joka klaarasi taas tänään yhden etapin Tourilla. Turskahan on hallitseva maantiepyöräilyn maailmanmestari ja ajaa luonnollisesti Cervelolla ja Rotorin soikioilla.

Ei kommentteja: