torstai 24. helmikuuta 2011

TRI-kirjallisuutta

Nyt kun on tullut parin vuoden ajan tutustuttua lajiin ja lueskeltua erilaisia kirjoja, lehtiä ja webbisivuja, voisi sanoa muutaman painavan sanan tästäkin.

Kirjoja on tullut selailtua jokunen ja olen päätynyt Frielin tarjontaan ja harjoittelufilosofiaan muutenkin. Filosofiassa ei mitään ihmeellistä ole, eli normaali jaksotus: peruskunto, kilpailuun valmistava ja viimeistely. Mitä lähempänä kisaa ollaan sen kisanomaisemmaksi treenit muuttuvat.

Triathlon training bible ohjaa kädestä pitäen, miten harjoitusrunko ja harjoittelu rakennetaan, sekä myöskin taustoittaa asioita hiukan tieteelliseltä kantilta ja antaa opastusta lajitekniikkaan ja Triathlonissa tarvittaviin taitoihin. Going Long taas keskittyy Ironman-matkan saloihin ja antaa tärkeää tietoa mm. ravintopuolesta erityisesti kisaan valmistautuessa ja kisan aikana. Your Best Triathlon on Frielin uusin kirja, joka pitäisi olla hiukan enempi Advanced painos training biblestä ja tuo hiukan uutta, tuoreempaa ajattelua harjoitteluun. Tämän lukemisen vasta aloittelin. Kaikki kirjat ovat sellaisia, joita tulee luettua aina kun joku asia on ajankohtainen eikä niinkään yhteen putkeen luettavia opuksia. Training bible alkaa olla sivuistaan jo kohtuu rullalla, eli sitä on tavattu riittävästi.

Lehtiä olen ostellut yleensä irtonumeroina, yleensä matkalukemiseksi lentokentiltä, mutta syksyllä tilasin Triathlete Europe - lehden. Taisi olla 39Eur 18 numeroa, eli reilua pari euroa numero, joka ei ole paha. Olen ollut tähän lehteen tosi tyytyväinen, sillä lehdessä on paljon enemmän lukemista monivärikuvien sijaan, joita liian moni TRI-lehti on pullollaan. Lehdestä löytyy erityisesti ajankohtaista tietoa uusimmasta teknologiasta, TRI-huippujen ajatuksia ja myös uutta tietoa harjoittelusta.

Kun varaa ei ole valmentajaan, eikä mua kukaan valkku viikkoa kauempaa jaksaiskaan, on tyytyminen näihin ja ihan kohtuullisesti on tähän asti pärjätty. Tiedonjano kun on edelleen loputon, uusi lehti tulee revittyä aina Postimies Paten kourasta väkivaltaisin ottein. Näillä mennään.

Ei kommentteja: