sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Pirkka tulee - oletko valmis?

Jaa mää vai? Ainakin hermopaine viikkoa ennen Pirkkaa alkoi käydä niin sietämättömäksi, että oli pakko tänään tempaista talven toinen hiihtolenkki. Tammikuun alun 8km lenkin kaveriksi tuli tänään 42km. Molemmat siis perinteisellä. Datat löytyy täältä: http://connect.garmin.com/activity/70391962

Enhän mä oikeasti osaa edes hiihtää, joten vauhtithan on surkean ja säälittävän rajamaastossa. Tämänpäiväinen lenkki meni 5min/km tuntumassa, vaikka keli oli loistava ja kalusto pelasi viiden vuoden takaisella voitelulla edelleen kuin tauti. Tommin pään puristelusta ei meinannut tulla loppua, kun meikäläinen lasketteli vapaalla rinnalla kaverin lapioidessa vuorotahtia sen minkä ehti.

Noh, ei tuo nyt kauhean pahalta tuntunut, eli jos sattuis kelit & kalusto viikon päästä natsaamaan, enkä lähde lähdön paniikissa jonkun kilpahiihtäjän perään, niin siitä voisi tulla vaikka ihan hienokin kokemus.

Vilkaisin piruuttani myös hiihdon profiilia (http://www.pirkankierros.fi/hiihto_profiili.pdf) ja onhan siinä 66km kohdalla niinsanottu vittumainen osuus lätkäisty näin kivasti tuohon hiihdon loppuosaan, jossa ei välttämättä ole enää potku parhaimmillaan eikä sauva pure kovin ahnaasti lumihankeen.

Nooh, tällä kertaa en osaa oikein asettaa mitään tavoiteaikaa, enkä oikein haluakaan. Tuntemattomia muuttujia on niin paljon, että menisi ihan arvailuksi ja lisäksi täysillä vedetty 90km ei nyt niin kauheasti palvele kesän kisoja, joten otan mieluummin hienon kokemuksen ja hiihtelen enempi retkeilymeiningillä maaliin. Uskoiskohan tähän itsekään, kun numerolappu lyödään kiinni? Yritetään ainakin. Joo, ja valmiina ollaan. Pirkka, täältä tullaan!

Hiihtolenkin päälle pieni välipala ja livahdin sen jälkeen vielä naapuriin Elixiaan päiväkahville: 30min spinning + 30min core + 30min venyttely. Toimi ruholle kuin junan vessa ja ilta onkin sitten lapioitu jääkaappia tyhjäksi.

12 kommenttia:

pjh kirjoitti...

Laturetkimeiningillähän sitä on lähdettävä matkaan ettei jää kesken. Ajattelin panostaa puolen matkan jälkeen sijoittuvaan juoksuosuuteen. Siinä pitää ohitella ihan kunnolla!

Sinä kun olet tuollainen hiihtäjäkonkari, niin saan varmaan hyvät vinkit jo ennen starttia. Tuliko se ylöspäin kaartuva kohta suksesta muuten eteen vai taakse?

kaapo kirjoitti...

Vai oliko se kaartuva osa taakse ja alaspäin, elikkäs jarru?

Aarne kirjoitti...

Lyly on se pitkä suksi, ja kalhu puolestaan on se lyhyt jolla lykitään vauhtia.

pjh kirjoitti...

"Lyly on se pitkä suksi, ja kalhu puolestaan on se lyhyt jolla lykitään vauhtia."

Tämä taitaa olla jotain modernia toispuolista luisteluhömpötystä. Meillä on tarkoitus mennä ihan perinteistä vuorohiihtoa vanhan ajan malliin!

Unknown kirjoitti...

Eikös sun pitänyt hommata luistelukamat?

kaapo kirjoitti...

Jaa piti vai? Nyt on joku ollut kamoissa, joko minä tai Marko.

pjh kirjoitti...

Pertsaa siis on ollut tarkoitus mennä koko ajan (tai ainakin viimeisten kuukausien ajan). Olen tosin molemmissa ihan yhtä hyvä...

kaapo kirjoitti...

Joo, pertsaa-pertsaa, kommentoin vaan Markon jorinoihin. Vaparilla 90km ja tämä kaveri olisi telakalla ja perätilassa vuoden päivät.

Unknown kirjoitti...

joskus uimahallin lauteilla vinguit että luisteluhiihtoa, ei todellakaan mitään pertsaa :-)

kaapo kirjoitti...

Joo, eli mä olin kamoissa. Se oli märkä uni silloin.

Unknown kirjoitti...

juu, ei siinä mitään. Perinteinen on se perinteinen etenemistyyli jota itsekkin kannatan. Ensi sunnuntaina kuitenkin puoli-pirkka pertsalla. No laitetaan keskinopeus kohdilleen...

Teemu kirjoitti...

Hyvinhän sun valmistautuminen etenee. Kannattaa säästää paukkuja loppupuoliskoon, siellä on tarjolla muutamia kivoja ylämäkiä.