lauantai 26. helmikuuta 2011

Ajoasento


Viime sunnuntaina kuvattiin Duathlonin ohessa pätkä (Peten ansiokkaasti editoimana = pilaama ;)) ajoasentoa. Vielä en ole sen kummemmin mittaillut kulmia, mutta silmämääräisesti laskisin hiukan etupäätä alemmaksi. Pitääpä tutustua hiukan syvällisemmin oheisen sivuston (http://www.slowtwitch.com/mainheadings/techctr/bikefit.html) teoriaan ja tarkastella tätä klippiä hiukan tarkemmin. Nykyinen asento kuitenkin tuntuu hyvältä ja vakaalta, joten pitää olla varovainen kuinka aggressiiviseksi asentoa tunaa, ettei katoa ajomukavuus ihan täysin. Tässä ollaan kuitenkin treenaamassa täydelle matkalle ja tässä asennossa pitäisi sen 180km pysyä.

Ohessa myös referenssinä pientä analyysiä ajoasennosta näin yleisesti: http://www.youtube.com/watch?v=brA_hEwOlOE&playnext=1&list=PLD2C0E1BBB26C8D03&index=3

Tänään kävin uimassa kestävyystreeniä, eli 1km vaparia + 1km pulliksella + 1km pullis & lättärit + 500m pulliksella. Ilokseni totesin, että erityisesti ensimmäinen 1km meni hyvin kevyellä kelauksella 19.25, enkä siis mitenkään edes uinut aikaa. Treenin loppua kohden alkoi kuitenkin väsyä ja suhteessa ajat heikkenivät loppua kohden. Vielä ei siis olla lähellekään Ironman-uintikunnossa, mutta suunta on hyvä. Ja sehän vaan johtunee siitä yksinkertaisesta syystä, että sain tälle viikkoa 12km (jossa ajallisesti puolet tekniikkaa) uintia, joka on minulle kohtuu paljon.

Miltä muuten tuo ajoasento sun mielestä näyttää?

2 kommenttia:

pjh kirjoitti...

Nyt on kyllä hifistely huipussaan!

Asento joka tapauksessa vaikuttaa äärimmäisen epämukavalta;-) Respektiä, jos tuossa etukenossa poljet 180km ml. ylämäet.

PS. Kilsa alle 20min uinnissa on hyvä vauhti!

kaapo kirjoitti...

Kyllähän tuossa asennossa pysyy, jos ajellaan Suomen maassa. Itävallassa joutunee muutamassa mäessä vähän nostamaan ;) Paljon mukavempi tuossa on makailla kuin pystystä polkea.

Joo, 19min/km riittäisi mulle ens kesänä täydellä matkalla. Se vaan pitää uida avovedessä, mieluusti suoraan ja märkäpuvulla.