lauantai 19. helmikuuta 2011

Märkäpukutestausta

Viime kesän jäljiltä märkäpuku alkoi olla jo sellaisilla rakkuloilla, että uuden hankinta on edessä. Tänään testailtiin Ilmon ja Teemun kanssa Kalevassa 2XU V:1 ja QRoon Hydrofull, jotka olivat testivoittajia kesäkuun Triathlon Plus - lehden testissä. Lisäksi referenssinä uin pulliksella ja naturellina. Tarkoitus oli myös testata referenssinä vanhaa pukuani Blueseventyn Helix, mutta en jaksanut sitä lopulta enää päälleni ängetä.

Kellotin kaikilla seteillä 500m, kunnon palautuksilla ja sellaisella kevyellä IM-matkavauhdilla. Tulokset olivat tämänlaiset:
Naturel: 10.15
Pullis: 9.53
QRoo Hydrofull: 9:35
2XU V:1: 8:45

QRoon puku oli pykälän verran liian iso koko, joten en tiedä paljonko vaikutti vauhtiin. Molemmat puvut oli selkeästi helpompi pukea päälle ja pois verrattuna vanhaan pukuun. QRoo kellutti jaloista paremmin, mutta 2Xu taas liukui selkästi paremmin. QRoo tuntui muutenkin helpommalta uida ja tunne kuin toinen iho olisi päällä. Kello kuitenkin kertoi karua kieltä. QRoon puvusta puuttui kovempaa materiaalia olevat paneelit käsivarsista ja jaloista, ja varsinkin käsivarsissa tuntui kuin vedestä ei saa samalla lailla otetta ja vesi pääsi jopa hihasta sisään, kun vei nopealla liikkeella käden eteen ennen vetoa. Tarvii vielä varmaan kokeilla QRoosta pienempääkin kokoa, mutta kyllä tuo 2XU aika vahvoilla nyt on, vaikka kallis puku onkin.

Perään sitten Pirkkahalliin Teemun kanssa tonneille. Hallissa oli tosin jotkut kissanristiäiset käynnistymässä, joten jouduttiin typistämään tonnin vedot 4 kappaleeseen. Tonnit meni aika jäykällä ruholla (torstain tunnin lihaskunto löi paikat kipeeksi ja jumiin pienen tauon jälkeen) ja normaalia korkeammilla sykkeillä (märkäpuku-uinti taisi imeä nesteet ruhosta). Kello kertoi tätä: 3.58, 4.01, 3.59 ja 3.52. Huomaa, että lähes 6 viikon tauko vetoihin oli tehnyt tehtävänsä ja takapakkia on tullut. Nooh, otetaan hävityt sekunnit seuraavien viikkojen aikana takaisin.

Ja huomenna aamusta sitten 3h duathlonille.

Ei kommentteja: