lauantai 18. toukokuuta 2013

Menee vaikeeksi

Ei käy kortti kirkon miehelle tänä vuonna. Pari viikkoa sitten Lontoon reissulla sain siis invaliditeettini takaisin. Ihan normaali kevyt aamulenkki ja vasemman jalan pohje kramppasi järkyttävän kovaa ja siinä samassa ilmeisesti aiheutti lihasrepeämän. En ole tuota kuvauttanut, mutta merkit viittaavat pahasti siihen. Eli tässä nyt ei ole pariin viikkoon juurikaan juostu.

Eilen poistettiin tuolta niskasta sellainen rasvapatti. Ja ei, kyseessä ei ole se rasvapatti tuossa ns. hartioiden välissä, toisin kuin näppärimmät ehtivät jo toivoa. Se taas tarkoittaa sitä, että reiluun viikkoon ei sitten uidakaan. Joten mitäs jää jäljelle?

Pientä valoa tunnelin päässä näkyi onneksi tänään. Litmasen, Jamon ja Ilmon kanssa meillä oli pläneissä ns. yhteistreeni fillari-juoksu-luonteinen. Tosin, kun jokainen veteli vähän omanlaisen treeninsä, niin rullailtiin kuitenkin kohtuu hajallaan ympäri Säijää. Mun setti oli sellainen, että ajelin ensin pelipaikoille (n. 25km) aerobisella kynnyksellä. Tosin, aavistuksen verran meni sykkeet yli kynnyksen kun piti ajaa Venla kiinni ja vauhti jäi sitten vähän päälle. Luulin itseasiassa ensin Jamoksi, kun Sup vilahti edellä olevassa risteyksessä. Pelipaikoilla sitten nollailtiin kellot ja lähdin kiertämään 18.5km lenkkiä vk1-sykkeillä. Jamo pakeni levareineen horisonttiin nopeilla pätkillä ja me muut jolkoteltiin perässä. Puuskittainen tuuli pyrki paikoitellen hajottamaan rytmiä, mutta ihan ok tämäkin siivu meni. Sitten oli pläneissä hölkkäillä 3km väliin ja kokeilla toimiiko jalka yhtään. Olin onnesta soikeena kun pystyin juoksemaan koko pätkän ilman kipua. Josko se tästä taas lähtee juoksukin liikenteeseen. Juoksin tosin varovasti hiukan alle 5min kilsoja, mutta silti. Loppuun kokeilin vielä ajaa 18.5km kiepin vk2-sykkeillä, mutta vauhti oli lähes tulkoon sama kuin vk1:llä. Alkoi ilmeisesti jerkku loppumaan kintuista ja yllättävän kauan piti juoksun jälkeenkin passailla, että sai sykkeet ja tuntuman oikeanlaiseksi. Loppuun vielä "rullailin" vastatuuleen kotio (25km) ja hyvä, mutta raskas treeni, 3h20 pituudeltaan paketissa.

Huomenna sitten juhlitaankin synttäreitä (Lila 1v), joten siirrän pitkiksen maanantai-illan hämäriin.

Ei kommentteja: