lauantai 15. joulukuuta 2012

Uintitekniikkaa ja mahanpuruja

Tällä viikolla otin taas uinnin takaisin suurennuslasin alle. Sehän tarkoittaa siis hiukan muun reenin vähentämistä ja uinnin lisäämistä (5 krt tällä viikolla) sekä hyvin tekniikkapainotteista treeniä. Märkäpukuja on taas testailtu ja voi jeesus että on vaikeeta. Testiuinnissa kaikki kolme eri pukua kulki lähes sekunnilleen samoihin, että ota nyt sitten tuosta selvää.

Yritin pistää vähän tekniikkavirheitä tämän viikon perusteella prioriteettijärjestyksessä riviin ja miettiä täsmäpommeja jokaiseen niistä. Viikon päästä kun vielä nöyryytetään lisää ja kuvataan, listasta tullee pitkä kuin nälkävuosi:

1. Käsiveto menee läpi kyynärpää edellä ja erityisesti vasemman käden kyynärkulma on olematon.
2. Vasemman puolen vartalon kierto on olematonta
3. Työntövaihe jää vajaaksi, korostuu vasurilla
4. Pää nousee pystyyn happea ottaessa. Tämä on siksi tässä kohtaa, että vaikuttaa tuohon käden asentoon ja tarvii saada kitkettyä ensin.
5. Käden palautus korkealta ja rentous loistaa poissaolollaan
6. Uintiasento, eli jalat painuu ja lantio ui syvällä. Syy miksi tämä on näin alhaalla listassa on se, että märkäpuku korjaa. Aion kuitenkin tätäkin korjata.
7. Potkut jäykillä jaloilla ja nilkoilla

Ja täsmäpommit:

1. Yhden käden uinti pulliksella sekä lättärillä, että ilman, sculling ja tahdistus
2. Opetellaan molemminpuoleinen hengitys vihdoinkin, kylkipotkut räpylöillä ja kyljen vaihto käsivedon kautta
3. Keskittyminen työntövaiheeseen lättäreillä. Etukäsi liu'ussa
4. Uinti toinen silmä veden alla hapenotossa. Silakkauinti kädet sivulla ja hapenotto molemmin puolin
5. Laahausuinti
6. Kellumisharjoitukset kädet sivuilla ja mahdollisimman kevyillä potkuilla jalat ja perse pintaan + uintiinlähtö tuosta asennosta
7. Kylkipotkut, silakkauinti, potkut räpylöillä ja snorkkelilla, nilkkojen venyttely

Joo-oh, pientä työnsarkaa siis. Koko viikon on ollut pientä vatsataudin poikasta, ei sellaista että vetäisi vaateriin, mutta hiukan häiritsee kyllä reenausta ja erityisesti palautuminen reeneistä kärsii. Eikä poistu edes reenaamalla. Ihme juttu!

Loppuun vielä kuva jannusta joka ui 42.2km keskiviikkona aikaan 11h43 ihan vaan vittuillakseen ja muun treenin lomassa, että pääsee lämpimään treenaamaan. Jäätävä temppu, ei pysty ymmärtämään.

Ei kommentteja: