lauantai 4. huhtikuuta 2015

Montmartre, rasva-aineenvaihdunta ja Via Dolorosa

Viime viikko oli treenien kannalta superkevyt, kun sattui osumaan kevyt treeniviikko ja viikonloppureissu Pariisiin tuohon kohtaan. Muutama lenkki tuli juostua Seinen vartta, mutta pääosin tuli keskityttyä muihin juttuihin. Kuvassa Pariisin paras paikka, Montmartre, joka ei pettänyt tälläkään kertaa.

Kevyen viikon jälkeen kävin UKK:n testeissä, päätarkoituksena mitata energiankäyttöä IM-tehoilla, eli öbaut aerk:lla. Positiiviset uutiset olivat ne, että watit aerobisella kynnyksellä olivat nousseet ~20W ja ollaan jo nyt tavoitetasossa ja vähän ylikin kesän täydelle matkalle. Huonot uutiset ovatkin sitten vähän pahemmat, eli kone käy testien mukaan lähes kokonaan hiilareilla. Sehän tietää kuolemaa Ironmanilla, jos näin todella on, joten jonkinlaiset korjausliikkeet on paikallaan. Sehän tarkoittaa lisää pitkiä rasvalenkkejä pk1:llä ja tarkempaa syyniä ravinnossa. En kyllä osaa sanoa mistä tämä nyt johtuu. Jo tammikuussa energiat oli hiilareille kallellaan ja tein juuri noin kun edellä totesin (tosinnyt maaliskuussa on ollut jo jonkin verran tehojakin), sekä kuvittelin suurimman syyn olevan tuolloin päällä olleen kortisonikuurin, mutta testit sanoo nyt toista. Pääosin olen tehnyt pitkät lenkit tänä vuonna vedellä ja mitään merkkejä ei ole ollut energioiden loppumisesta, joten pieni epäilys on myös testituloksen suhteen. Testinhän voi ryssiä monella lailla.

Pääsiäisenä on ehditty jo jonkin verran mättää treeniäkin, mutta vielähän tässä on pyhäpäiviä jäljellä. Perjantaina hiippailtiin pirkkahalliin Terpan ja Jirin kanssa tripladuathlonin merkeissä. Setti oli 3x (40min+20min), jossa pyörä pk1-pk2 ja juoksu vk1-vk2. Juoksu tuntui hyvältä, tosin pojat kyllä pakeni horisonttiin, mutta siinä ei ole mitään uutta. Sen verran tuli noita fillaritehoja säästeltyä, että tänään oli paukkuja 1,5h tehoiluille pirkkahallin ovaalissa. Saatiin ruikutettua lupa pyöräilyunionin vuorolle ja tein nousevavauhtisen vetotreenin: pk1-pk2-vk1-vk2 ja watit vastasivat hyvinkin testituloksia. Aerk:lla siis kulkee hyvin, mikä onkin se tärkein minulle kun IM-matkaan tähdätään, mutta vk:lla hitsaa kyllä nopeasti kiinni ja wattiero on aikas pieni. Päälle kävin vielä uimassa vajaan tunnin ja uinti nyt ei sitten ollut kauheen herkkää. Mulla menee uinti aina hankalaksi jos alkaa olla ruho väsynyt tai tehty kova treeni alle. Ei se nyt katastrofi ollut, mutta nihkeää tekemistä. Vielä on pari päivää pääsiäisen Via Dolorosaa jäljellä ja ne ovatkin pääosin sitten pitkää pk1:stä

Ei kommentteja: