keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Flirttailua perätilan kanssa

Toinenkin viikko määrämättöä ja vähän tehojakin takana. Kroppa natisee liitoksistaan, mutta pysyy kasassa. Määrää tuli 8 päivän stintille 17,5h ja tehojakin jokunen, sekä kliimaksina 7h treeni loppuun IM-tehoilla.

Alkuviikko (ma-ti) meni siis palautellessa edellisestä viikosta ja keskiviikkona sitten kokeilin rykäistä vähän kovempaa, eli kova fillari alle ja sitten R5 (5km) testijuoksu perään niin lujaa kuin lähtee. No ei lähtenyt. Jalat oli yllättäen ensi metristä alkaen ihan soseessa ja tuntui, ettei saa liikuteltua jalkoja edes kauhean nopeasti. Sykkeetkin nakutteli aika reippaita lukemia. Sain kuitenkin roikoteltua edes jonkinlaisen tuloksen Kimmon peesissä jojotellen ja jostain vielä kaivoin loppukiri-vaihteen loppuun. Aika oli 19.49, mutta tuo reittihän on reilusti alimittainen. Ilmeisesti tästä keskiviikosta meni reidet niin jöötiin, että vielä lauantainakin kun kokeilin puolen tunnin uinnin päälle Murhiksen tempoa (21km), jaloista (erityisesti etureidet ihan tiltissä) ei löytynyt vielä mitään ja vauhtikin sen mukaista, eli masentavan hidasta.

Loppuun sain kuitenkin vielä palauteltua jalat vielä sellaiseen kuntoon, että sarjan viimeinen treeni meni ihan hyvin. Ensiksi 4x700m avovesiuintia Vihnuksella minuutin palautuksella ja uinti tuntui pitkästä aikaa vähän paremmalle. Ei nyt ihan samaan malliin ollut ruho plaanissa kun kuvan Stingray, mutta ihan tyydyttävää vauhtia. Pikkasen tuli viimeisellä stintillä väsy. Perään 4h fillari vaatesulkeisten jälkeen ja jalat tuntuivat jo ihan hyviltä. Ihan samalla lailla en kuitenkaan saa tällä hetkellä voimaa taakse kuin Joroisten aikaa, ehkä panostus juoksuun näkyy tässä hiukan. Tämän jälkeen parin tunnin ruokatauko ja vielä loppuun 2h juoksu aerobisella kynnyksellä. Eihän ne jalat nyt mitkään tuoreet olleet, eikä se lopussa kivalta enää tuntunut, mutta suhteellisen helposti meni vielä 25km alle 5min km-vauhtia.

Alkuviikko onkin nyt sitten puhalleltu muniin, imuroitu safkaa naamariin sen mitä ehtii ja palauteltu. Tämä viikko siis tarkoitus ottaa hyvin kevyesti ja seuraavat kaksi viikkoa sitten terävää settiä, jolla toivottavasti ainakin fillari saadaan takaisin keskikesän tasolle.

Ei kommentteja: