sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Hattiwatit ja turtles

Noin. Eka viikko vierähti Toscanassa, niin ettei ehtinyt kissaa sanoa. Torstaina kokeilin ottaa vähän kevyempää peliin, eli luimuilin laakson pohjalla tasamaata sellaisen reilun pari tuntia ja koetin vielä kaiken lisäksi kevyellä kengällä sotkea. Hyvin täältä tuntuu siis löytyvän tasaistakin maastoa, kunhan vaan jaksaa vähän haeskella. Perjantaina sinne ehdinkin juosta vain sellaisen 1h15, jossa vk-juoksua 6km. Kylläpä oli juoksu vaikeeta. Siihenkin löytyy helposti päällimmäiset syyt: etureidet on ottaneet hiukan iskua noista mäistä, eikä ihan herkimmillään, sattui tosi kuuma päivä ja lisäksi oli mukavasti mäkeä tuossa juoksureitillä.

Lauantaina sitten kävinkin lähes 3h30 pituisella fillaripitkiksellä heti aamusta. Kävin pyörähtämässä Castellina in Chiantissa ja aika muikean nousun olivat luigit siihen loppuun pyöräyttäneet. Alas tullessa kiittelin kyllä Maguroitani, oli sen verran hankalaan servaa lasketeltavissa, että jarruilta kyllä kysyttiin toimintavarmuutta. On ne vaan niin toimivat, että kannatti nähdä hiukan vaivaa, että ne mun Shiviin saatiin kiinni. Alla yksi räppäisy ,atkan varrelta, tuo nousupätkä Castellinaan kun oli viinitiloja pullollaan.

Tänään kävinkin sitten hinkkaamassa tuohon vieressä olevaan mäkeen vähän wattitreeniä yllä olevan oppaan ohjeita tapaillen. Kokeilin piruuttani sellaisen 3x15min setin loivaan ylämäkeen ja kokeilin pitää watit lähellä kuviteltua FTP:tä. No, minähän en ole vielä tuota testiä tehnyt, mutta varmaan aika lähellä noita lukuja se on. Ja loppuun vielä 20min 85% tuon sarjan tehoista. Aika mukavalta tuntui tuokin setti. Tänään tuli ekaa kertaa sellainen fiilis, että nämä mäet on selätettävissä. Toivottavasti naapurin isäntäkin oli samaa mieltä kun tyhjensin aina mäen päällä limat kurkustani rytmikkäästi kakoen. Sen verran on nimittäin edelleen pientä limaa kurkussa, että ihan täydellinen fiilis ei ole. Naapurin äijän kehon kieli ei antanut täyttä ymmärrystä toiminnalleni.

Huomenaamusta ehtii vielä parituntisen kevyemmän fillaroida ja sitten lähdetäänkin pariksi yöksi Firenzeen neppailemaan. Sinnehän fillari ei lähde, joten juoksua varmaan muutama päivä sitten. Alla muuten pihapiirin julmaa leikkiä, jota talon kilpikonnat sumeilematta harrastavat.


Ei kommentteja: