sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Eka puraisu

Toscana. Talo vuokrattu keskeltä Chiantin viinialuetta. Eka puraisu. Aamulenkki takana mahtavissa maisemissa. Jostain syystä ei vituta yhtään.

Eilen lennettiin Finskin aamulennolla Roomaan ja sieltä vuokra-autolla Toscanaan ja Gambassi Termeen. Illalla kamojen purku, Shiv lyöntiin aamua varten ja safkaa & lepoa naamariin. Fillarit ja Lilan kamat tulivat maateitse appiukon HD-kyydityksellä, joten fillarin kasauskin oli astetta helpompaa.


Majoituksen varaus on aina pientä arpapeliä, mutta nyt osui ja uppos. San Lorenzo on kolmen asunnon rypäs ja isäntäväki asuu samassa pihapiirissä. Kämppä on keskellä maaseudun rauhaa, pihapiiri upean näköinen ja vanhan kivitalon ympärille rakennettu. Etupihalta löytyi Lilan ihmetykseksi 7-henkinen kilpikonnaperhe, hevosia, aaseja, fasaaneja, kanoja & kukkoja, eli ihmeteltävää ullin kullin. Takapihalla keinut, liukumäet, uima-allas ja iso nurmikkoalue.

No ei siinä. Aamulla klo 7.00 liikkeelle, niin säilyy perherauha. Tämä kun ei mikään fillarileiri varsinaisesti ole, vaan perheloma, niin tarvii vähän muutakin kun omaa persettä huomioida. Kiersin alkuun 2.5h lenkuran tässä lähikylissä, Gambassi Terme -> San Gimignano -> Volterra, jne. Baana sairaan hyvässä kunnossa, aivan mahtavat maisemat, mukavan vaihteleva reitti ja wattimittari huusi hoosiannaa ylämäissä. Fiilis mitä mainioin. Pikkasen vajaa 2.5h mittariin ekalla lenkillä, ei siis mitään megasettejä pysty tällä reissulla tekemään. Tuollaisia 2-3h lenkkejä mahdollisimman paljon aamutuimiin. Ja näitä sitten maustetaan juoksuilla sen mukaan mitä pystyy/ehtii. Esimerkiksi tänään kävin vielä illan suussa juoksemassa laaksossa 40min pk1:stä (tosin viimeinen kilsa nousi jo anaerobisen sykkeen korville, kun asutaan taas kukkulan päällä.

Takapihan poolikin on ihan mukava bonus ja vaikka se nyt vähän lyhyt onkin, niin ihan hyvin siinä voi jotain pikku räpistelyä kokeilla. Tekniikkaa ja kuviokelluntaa nyt ainakin. Eli sitä samaa mitä mä yleensäkin. Annalasta ja uimisesta kun ei voi puhua samassa lauseessa. Huomenna tarvinnee tehdä toisin päin, eli aamusta vaan lyhyt juoksulenkki kukonlaulun aikaan ja Lilan päikkäreiden aikaan sitten reilu parituntinen Chiantin viinitilojen syleilyssä.

1 kommentti:

Soile kirjoitti...

Hirvee matkakuume tulee nyt! Miten lämmintä siellä on? Miten lämmintä on poolin vesi?

Wattimittari olisi kyllä hyvä tuollaisella reissulla meikäläisellekin. Tai sitten ei, paha mieli niistä lukemista tulisi ;-)