sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Viikko 46 - Hyvää settiä

Aika mukava treeniviikko kasassa. Määrä lisääntyi ihan itsekseen 12h tasolle, vaikkei tuota määrää tullut mitenkään tieten tahtoen tahkottua. Tekniikkaa oli mukavasti, erityisesti uinnissa. Pyöräilyä sain lisättyä huomattavasti maastopyörän avulla ja se on hyvä se, kun on hiukan huolettanut nuo vähäiset fillarimäärät syssyllä. Juoksussa tuli sitten tehtyä ne tehotreenit, eli yksi kiihtyvä ja yksi kisa, sekä mukava määrä kiihdytyksiä.

Uinti sujuu nyt hienosti, erityisesti lyhyet pätkät menee jo suht ok tekniikalla. Perse/lantio-osastoa en kuitenkaan saanut oleellisesti tällä viikolla parannettua, vaan se ui vähän liian syvällä ja jarruttaa menoa. 50m täpöt menee nyt aina alle 40s oli sitten väsynyt tai ei. 50m sarjatkin alkoi nakuttaa 45s kohdille 1min lähdöillä. Tosin, näitä ei mene kuin maksimissaan 5. 100m vedot 2min lähdöillä (pull & lätt) menee 1.40-1.45 välille, mutta niitäkään ei mene vielä kuin se 5. Matkaa kun sitten lisätään, niin aika nopeasti tulee uupelo ja vauhti alkaa tippua. Näissä pidemmissä siivuissa on siis vielä paljon tekemistä, mutta on tässä hyvin vielä aikaakin.

Fillarissa alkaa tekniikkaosiot kulkea jo puhtaasti ja yhden jalan pyöritystä pystyy tekemään jo pitkiä sarjoja ilman nykimistä. Muuten fillarista ei nyt oikein osaa sanoa mitään kehityksestä, kun ei ole oikein järkeviä mittareita millä seurata. Jos jollakulla on ideoita, niin saa kertoa.

Juoksussa ruskot, tekniikkaharjoitteet ja vaihtelevat vauhdit on tuoneet ainakin väljyyttä juoksuun ja juoksu ei tunnu oikeastaan edes väsyneenä laahustamiselta, vaan vahvalta. Ja näköjään vauhtiakin on tullut siinä sivussa lisää, kun 5km testijuoksu liikahti alle 20min. Virallinen aika oli 19.36, mutta oman mittarini mukaan tuo oli 100m vajaa verrattuna normaaliin reittiin. Aiempi 5km ennätys oli 20.31 samalla reitillä viime toukokuulta, mutta nyt oli pieni muutos reitillä.

Kaikenkaikkiaan siis hyvä ja monipuolinen viikko, mutta yllättävää kyllä mitään väsymystä ei ole tuntunut koko viikolla. Tänään nyt tosin pitkiksen jälkeen oli hiukan jalat väsyneet, joten otanpa varmuuden vuoksi vähän kevyemmän viikon tähän väliin ja testaustahan on tiedossa lauantaina.

Viikko 46
Ma Uinti 1h, Tekniikka
Ti Pyörä 1h, tekniikka + 25min juoksu
Ke ap Uinti 45min, tekniikka
Ke ip Juoksu 75min, kiihtyvä
To Lihaskuntopiiri 45min + Pyörä 45min, kevyt
Pe Uinti 1h, tekniikka
La ap Juoksu 50min, kisa, R5
La p Uinti 30min, tekniikka
La p Pyörä-Juoksu yhdistelmä 1h10
Su Pyörä 2h + 30min juoksu, pitkis ja hiljaa
Yhteensä 12h

Viikko 47 - Suunnitelma
Ma Uinti 1h, Tekniikka
Ti Pyörä 1h, tekniikka + 20min juoksu
Ke ap Uinti 45min, tekniikka
Ke ip lepo
To Lihaskuntopiiri 45min + 45min pyörä
Pe Uinti 1h, tekniikka
La Juoksu 1h30min, laktattitesti matolla
Su Juoksu 2h, pitkis ja hiljaa
Yhteensä 9h

Ei kommentteja: