lauantai 19. marraskuuta 2011

Hapokasta

Tänään sai ruho liikettä ihan koko rahan edestä. Tampereen Juoksijoiden pikkujoulupäivän kunniaksi juostiin ensin puolen päivän maissa R5, 5km testijuoksu. Valitettavasti Nässyn ranta oli tykistön rumputulen takia juoksukelvoton ja jouduttiin tekemään pienimuotoinen koukkaus reitille, joka aiheutti ainakin oman mittarin mukaan 100m vajauksen normaaliin reittiin verrattuna. Siltikin, aika 19.36, oli positiivinen ylläri. Olin etukäteen ajatellut jotain 20.15 aikaa parhaimmillaan. Juoksu oli aika tasapainoinen, mutta tuntui siltä, että ihan kaikki ei lähtenyt vielä. Toisaalta juoksu säilyi rentona koko ajan eikä hiipunut yhtään loppua kohden, vaikka oli hiukka vastaistakin. Vielä enemmän lämmitti kuitenkin Mr. Haaviston paluu lähes omalle tasolleen pitkän tauon jälkeen. 18-alkuinen aika lämmitti varmasti herraa itseäänkin.

Heti perään suunnistin periskooppi pitkällä Kalevaan uintitreeneihin, jossa Ripe ja Tapsa jo odottelivatkin malttamattomina. Alle 20min aika oli ylipäänsä kriteeri, että päästivät mut samoihin treeneihin. Noh, tällä kertaa se meni rimaa hipoen. Alkuun vähän palauttavampaa, että sai hapot pois ja sen jälkeen pääosin tekniikkaa koneeseen. Yllättävän hyvin pystyi saamaan uinnin formuun, vaikka kyllähän tuo vitosen rypistys alle tuntui, ei voi kieltää. Loppuun kellotettiin vielä 50m Tapsan ja Terhin kanssa. Loppuaika 39s oli posetiivari sekin, kun luulin, ettei paukkuja ole puristaa ihan maksimeja.

Uintitreenin perään kaivettiinkin maasturi Micrasta esille ja hinkattiin Järvensivun ylämäkeä 5 kertaa ja juostiin aina siinä välissä. Ylämäet tuntui kyllä kieltämättä perseessä ja takareisissä, mutta hyvänoloinen treeni. Ensin kolme rinkiä maasturilla ja jokainen rinki päättyi ylämäkirypistykseen. Perään vajaa 3km juoksua kalevankankaalla ja taas pari varvia maasturia. Loppuun vielä 3km juoksua ja mankelointi hallille. Olihan kivaa ja kintut tuntui illalla ottaneen vähän iskuja vastaan.

Illalla sitten pikkujoulut hyvässä porukassa ja hauskaa oli. Puujaloista huolimatta. Ja huomenna kevyttä ja pitkään.

2 kommenttia:

pjh kirjoitti...

Oli varmaan aika oikeaoppinen treeni sinulla;-)
Ensin maksimijuoksu, siihen päälle rentoja tekniikkaharjoituksia ja loppuun palauttavana mäkivetoja useana sarjana...

Joka tapauksessa Teivossa on se 20min-raja todella lähellä, kunhan pidät perjantain kevyenä!

Minä odotan malttamattomana virallisia tuloksia, kun oman kellon mukaan tuli 17-alkuinen aika eikä 18-alkuinen. Tosin 17.59,xx, mutta kuitenkin...

kaapo kirjoitti...

Joo, joku saattaisi kysyä oliko tuossa taas mitään järkeä:) Mutta, hyvä fiilis tuosta ryppäästä jäi jokatapauksessa. Ensi viikon Teivo jää kyllä väliin, kun mittaillaan laktaatteja tuolloin, mutta jatkossa Teivo on ohjelmassa.