sunnuntai 7. elokuuta 2011

Tapsan uimakoulu, osa I


Tänään jatkettiin taas kadonneen uintitaidon metsästystä. Ohjelmassa oli pidempiä siivuja matkavauhdilla Vihnuksella. Treffit oli sovittu Tapsan kanssa klo 10.

Aikataulut oli hiukan tiukemmat, joten pidempi uintirupeama typistyi tunnin mittaiseksi. Ehdittiin uida 4x750-800m (tarkkaa mittaa en tiedä, mutta Garmin uimalakissa kalibroituna antaa tuloksen 800m ja ranteessa lukemia 750-800m väliltä). Ensimmäiset kaksi siivua edelleen melkoista työntekoa ja vauhti ei juurikaan poikennut 2min/100m vauhdista. Kahden vedon jälkeen Tapsa antoi muutaman vinkin, jotka tuli mieleen siinä vierellä uidessa: 1. Käsivedon ajoitus, eli mulla käsiveto lähtee liian aikaisin, kun pitäisi odottaa, että toinen käsi palautuu pään ohi eteen ja vasta sitten aloittaa käsivedon. Tämä idea näkyy tuossa ylhäällä oikeassa olevassa kuvassa. 2. Ilmeisesti Nässyn aalloissa uidessa huuruisilla laseilla pää on jäänyt liian pystyasentoon, joten päätä alemmas ja katse (kuviteltuun) pohjaan.

Ensimmäisen korjaus muutti uintia aivan radikaalisti kevyemmäksi. Sain taas uinnin ja etukäden liukumaan tuttuun tyyliin, uinti rauhoittui, rentoutui ja yllätys-yllätys, ei tullut väsykään enää siinä kelaillessa. Bonuksena vauhtikin kiihtyi tuolla 400m pätkällä 15-20s, vaikka olin jo treenin loppupuolikkaalla varmasti väsyneempi. Toisen korjaus taas kevensi uintia vielä lisää ja jalat nousivat tämän ansiosta ihan pintaan. Aluksi jopa oudokseltaan potkaisin tyhjää, kun jalat roikalehtaa veden päällä.

Näillä korjauksilla uinnista tuli todella nautinnollista taas ja nyt pitää vaan pitää tämä korjaus muistissa ja hioa sitä vielä hiukan jäljellä olevan ajan. Nooh, hiukan perspektiiviä, että eihän tällä vauhdilla edelleenkään kuuhun pääse, sillä vauhti oli tänään 1.50-2.00/100m. Jokatapauksessa, Tapsan ansiosta tulee varmasti vältettyä hukkuminen EM-kisoissa ja voi yrittää ainakin uida 4km sitä 2min/100m vauhtia, joka tekee 1h20. Tästä on hyvä jatkaa.

Vasemmalla ylhäällä oleva kuva on tietenkin Tarzan, eli Johnny Weissmuller elementissään, eli olympia-altaassa. Ja ilman märkäpukua ja pipoa. Eikä oo muuten lasejakaan. Ja lujaa mentiin.

Ei kommentteja: