lauantai 13. elokuuta 2011

EM-kisan ravinto

Noniin, reilu viikko aikaa taas, kunnes päästetään ajokoirat maastoon, joten voisi hiukan viilata tuota ravintopuolta.

Kahden Ironmanin vankalla kokemuksella pystyy jo hiukan sanomaan mikä toimii ja mikä ei, joten aika pitkälti mennään Itävallan setupilla. Pientä säätöä aiheuttaa se, että taskujahan ei kisa-asussa ole, joten erityisesti juoksussa aion turvautua firman tarjoamiin antimiin ja fillarissakin lätkin geelit teipillä kiinni runkoon.

5-10min ennen uinnin starttia ajattelin taas tirvaista 3dl urheilujuomaan naamariin. Uinnista rantauduttua, aloittelen laimealla urheilujuomasekoituksella, jonka olen sekoitellut etutankkiin jo valmiiksi. Ja tällä kertaa imeskellään sitä hiukan rauhallisemmin, ettei tarvii taas hypätä pusikkoon kuselle jo ekalla kierroksella. 20min jälkeen, kun syke on tasaantunut ja ruho taas normaalissa kunnossa, aletaan lapioimaan kaloreita. Tällä kertaa kokeilen pärjätä geeleillä ja urheilujuomalla, kun patukoita ei oikein näppärästi saa kulkemaan mukana. Bonuksena voi yrittää silpaista huoltopisteeltä 1-2 patukkaa, kun näyttäisi tarjolla olevan, mutta niiden varaan en laske mitään. Fast-urheilujuoma, jota on tarjolla, näyttää tarjoavan 150 kcal/juomapullo, joten siihen päälle pitäisi yrittää tunkea vajaa 3 kappaletta 41g PowerBar geelipussi (107 kcal per pussi), että päästään 450 kcal tavoitteeseen. Se tarkoittaa siis, että pitäisi imaista yksi geeli per 25min ja yksi juomapullollinen Fastia, niin päästään reiluun 400 kcal:iin. Mieluummin voisi vähän tiheämminkin tempoa, mutta hiukan arveluttaa kuinka rauhassa noin syheröisellä reitillä, joka on täynnä kisaajia, pystyy geelejä napsimaan. Ja matkan varrelta sitten 1-2 patukkaa huiviin, jos ehtii/pystyy. Juomaa pitää vähän säännöstellä kelin mukaan. Jos on +14, niin kuin nyt on luvattu, vähempikin juoma kyllä riittää. Yhteensä siis 8kpl geelejä pitäisi tuhota fillariosuudella. Ja juomia otetaan aina lisää huoltopisteiltä, kun on leili on rungosta tyhjä. Huoltopisteitähän on fillarissa alle 10km välein, eli varmasti riittävästi ja joka pisteeltä saa Fastia.

T2:lla taas yksi geeli ja vesi huiviin. Juoksuosuudella huoltopisteitä on 1.9km välein. Joka toinen piste on vesitarjoilulla ja joka toinen cola, energiajuoma, gel, patukka. En tiedä vielä mitä geelejä ja patukoita on tarjolla. Pläni on juoda vuorotellen vesi ja cola/energiajuoma, sekä survoa geeli huiviin noin puolen tunnin välein. Jos siis enää uppoaa. Aiemmissa kisoissa on ollut geelien saturaatiopiste saavutettu juoksuun siirtyessä. Mutta yritetään nyt ainakin.

Näillä piknik-eväillä menee sunnuntai-päivä rattoisasti ja piknik-tunnelmaan pääsee viimeistään juoksuosuudella Arboretumissa.

Tänään kelailin kisavauhtia 3km ja aikaa meni 1h1min, joten uintiin saa kyllä budjetoida sen 1h25 vähintään. Näillä korteilla pelataan uinnissa, valitettavasti. Kokeillaan vielä hiukan parannella formia ja rentoutta, sekä lepäillä tankit täyteen, eipä tässä ole enää muuta tehtävissä. Torstain 2h yhdistelmä meni taas hivenen paremmin ja erityisesti juoksussa 5min/km - vauhti tuntui jo jopa mahdolliselta kisassa. Fillarin vauhdista ei oikein osaa sanoa mitään, kun reitti on vähän syheröinen, eli sykkeillä mennään ja katsotaan vauhti maalissa.

Huomenna vielä pienet siivut kisavauhtista yhdistelmänä ja sitten vedetäänkin pääasiassa lonkkaa kisaviikolla tuntuma kuitenkin lajeihin säilyttäen. Fastiakin olisi tarkoitus huomisessa reenissä kokeilla.

2 kommenttia:

Jupis kirjoitti...

Minneköhän nuo roskatkin sitten tunkee? Vai syökö geelit pusseineen päivineen.
Ku ei oo niitä taskuja puvussa ja motarillekaan ei saa roskata... hhhmm hmmm
Aikalailla samalla energiastrategialla olen sun kanssa liikenteessä.

kaapo kirjoitti...

En mä oikein muuta keksi, kuin paiskia tyhjät geelipussit mäkeen. Ellei nyt sitten satu olemaan tankkauspiste kohdillaan. Pitää vielä selvittää, montako kaloria tuollainen tyhjä geelipussi on, jos sen tosiaan söisi.
Fillarireitti voi olla kyllä pahimmillaan ihan fiasko, kun n. 300 riatlonistia tunkee 3m kapealle kaistaleelle itsensä 6 kierroksen ajaksi. Ei tarvii matikkapäätä huomatakseen, että ahdasta tulee ainakin paikka paikoin. Toivotaan, että kaikki menee hyvin.